5 karakteristika der afslører om du har et Fixed eller Growth Mindset

Mennesker har en tendens til at have en af ​​to tankegangstyper: enten et fixed mindset eller et growth mindset. En person med et fixed mindset tror, at deres intelligens og færdigheder er faste og uforanderlige, mens en person med et growth mindset tror, at deres intelligens og færdigheder kan udvikles gennem hårdt arbejde og vedholdenhed. Her er fem karakteristika, der tyder på, at du har et af disse mindsets:

Karakteristika for et growth mindset:

  1. Du omfavner udfordringer - En person med et growth mindset ser udfordringer som en mulighed for at lære og vokse. De ser ikke fejltagelser eller nederlag som en hindring, men som en del af processen for at opnå succes.

  2. Du tror på, at anstrengelse fører til succes - Folk med et growth mindset tror, at hårdt arbejde og dedikation vil føre til succes. De ser ikke en given færdighed som noget, man er født med, men som noget, man kan opnå ved at arbejde for det.

  3. Du har en åben tilgang til feedback - En person med et growth mindset ser feedback som en mulighed for at lære og udvikle sig. De accepterer ikke feedback som en personlig kritik, men som en måde at forbedre sig selv på.

  4. Du ser succes hos andre som inspiration - En person med et growth mindset ser andres succes som en mulighed for at lære og vokse. De føler ikke trang til at konkurrere eller blive misundelige på andres succes, men ser i stedet andres succes som en inspirationskilde til at forbedre sig selv.

  5. Du har en vedholdende tilgang til udfordringer - En person med et growth mindset giver ikke op, når de støder på modgang eller udfordringer. De er villige til at fortsætte med at arbejde hårdt og forsøge nye strategier, indtil de opnår succes.

Karakteristika for et fixed mindset:

  1. Du undgår udfordringer - En person med et fixed mindset undgår ofte udfordringer, da de tror, at de ikke er i stand til at lære eller vokse fra dem.

  2. Du tror, at færdigheder er medfødte - Folk med et fixed mindset tror, at færdigheder og intelligens er faste og uforanderlige. De ser ikke værdien i at arbejde hårdt for at lære eller forbedre sig.

  3. Du afviser feedback - En person med et fixed mindset kan afvise feedback, da de ser det som en personlig kritik snarere end en mulighed for at lære og vokse.

  4. Du sammenligner dig selv med andre - En person med et fixed mindset har tendens til at sammenligne sig selv med andre og kan føle sig misundelige eller mindre værdifulde, hvis andre har mere succes eller færdigheder end dem.

  5. Du giver op let - En person med et fixed mindset har tendens til at give op let, når de støder på modgang eller udfordringer.


Indsend en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.